I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Skadegörelse på bil

Sönderskurna däck, krossade rutor och repor i lacken är alla exempel på skadegörelse. Gemensamt för alla tre exempel är att någon har skadat din bil med flit. Onödigt. Men om du har en bra bilförsäkring är skadan snart ett minne blott.

Vad räknas som skadegörelse?

Alla skador där någon annan person än du har orsakat skador på din bil med flit räknas som skadegörelse.

Så gäller försäkringen

Du får ersättning för skador om din bil är helförsäkrad eller har giltig personvagnsgaranti. På Mina sidor ser du vilket skydd du har för din Volvo.

Logga in

Vilken självrisk gäller vid skade­görelse?

Du betalar självrisken som du har valt för vagnskada – 3 500 eller 6 000 kronor - eller den självrisk som gäller för personvagnsgarantin.

Anmäl skadegörelse

Har du råkat ut för skadegörelse måste du först polisanmäla händelsen, antingen via polisens hemsida eller genom att ringa 114 14. Efter att du har gjort det anmäler du skadan till oss.

Kvinna med mörka ytterkläder vid bildörr till Volvo EX40.

Sänkt självrisk vid skadegörelse

Med våra Trygghetspaket blir det inte lika dyrt med repor och sönderskurna däck. Du får bland annat sänkt självrisk till 1 000 kronor vid skadegörelse.

Volvo V60 som fickparkerar på kullerstensgata.

Parkeringsskada

Vad räknas egentligen som parkeringsskada? Och vad gäller vid smitning?

Vindruta Volvo V90 med utmärkta zoner där det går att laga stenskott.

Har du fått ett stenskott?

Om du har halv- eller helförsäkring får du ersättning för att laga stenskott och andra glasskador. Läs om när du kan laga stenskott och i vilka fall du behöver byta vindrutan.

Har du råkat ut för något?

Vi gör det enkelt för dig när du har råkat ut för en skada. I de flesta fall behöver du bara kontakta oss en gång. Vi sköter resten.

Anmäl skada