I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Försäkring för elbil

Se vad det kostar att försäkra din elbil hos oss. Och varför Volvia är bäst för din Volvo.

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Partner till Volvo

År 1959 började vi försäkra Volvobilar i samarbete med Volvo.

Alltid originaldelar

Vi är den enda märkesförsäkringen som ger originaldelsgaranti för Volvo.

Bärgning dygnet runt

Laddar batteriet ur under färd får du hjälp med bärgning dygnet runt.

Bilförsäkringens innehåll

Hel

Halv

Trafik

Så väljer du försäkring för din elbil

Vår försäkring gäller för alla biltyper. Du behöver alltså inte köpa till extra skydd om du har en laddhybrid eller en elbil. För oss är det självklart att hjälpa dig oavsett vilken Volvo du har valt.

Trafikförsäkring

Det är obligatoriskt att ha trafikförsäkring om du vill köra med din bil. Försäkringen täcker skador som du orsakar andra vid krock eller annan trafikolycka och täcker skador på personer och annans egendom.

 

Halvförsäkring

Halvförsäkring passar dig som har ny bil med gällande personvagns­garanti (vagnskadegaranti).

Helförsäkring

Helförsäkring passar dig som har en bil som är äldre än tre år och som inte har en gällande personvagns­garanti. Försäkringen gäller både för skador på din bil och för skador du orsakar någon annan.

Grå Volvo EX30 parkerad vid en ljus stenvägg.

Fördelar som gör skillnad

När det kommer till bilförsäkring är vi din bästa vän.

Originaldelsgaranti och reparation på certifierade verkstäder av servicetekniker med rätt utbildning för att hantera Volvos elbilar.

Inga åldersavdrag vid skada på elbilsbatteriet. Du betalar bara självrisk för maskin- och elektronikskadan, inga extra kostnader.

Du får det modernaste skyddet för din bil. Vår försäkring gäller bland annat för LiDAR-systemet och den eldrivna bakluckan.

Med vår app – som bland annat erbjuder fotobesiktning – slipper du åka till verkstaden för en första skadebedömning. Smidigt och positivt för miljön.

Om batteriet laddar ur under färd får du hjälp med bärgning dygnet runt, året om. Och med vår Assistansförsäkring slipper du självrisken.

Vanliga frågor och svar

Räkna och köp

Ditt pris framställs automatiskt . Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Kvinnlig servicetekniker kollar motor.

Förlängd Maskin- och elektronik­försäkring

Som Volviakund kan du köpa Förlängd Maskin- och elektronikförsäkring när din ordinarie maskin- och elektronikförsäkring upphör. Försäkringen gäller tills din Volvo är 10 år eller har gått 20 000 mil.

Kvinna med mörka ytterkläder vid bildörr till Volvo EX40.

Våra Trygghetspaket

I Trygghetspaketet ingår flera tilläggsförsäkringar. Du får bland annat sänkt vagnskadesjälvrisk vid skadegörelse och hyrbil om din Volvo skadats och är på reparation.

Leende barnfamilj står på uppfart till hus.

Rabatt på försäkring

Som kund hos Volvia får du 15 % rabatt på hem- och villaförsäkring hos If Skadeförsäkring. En försäkring som täcker bland annat skador på laddstation med tillhörande kabel.

Tack för att ni gillar oss!