I samarbete med Volvo Cars sedan 1959


Singelolycka

Som singelolycka räknas alla typer av trafikolyckor där ingen annan bil varit inblandad. Det kan vara att du har kört ner i ett dike eller in i en lyktstolpe, även kallat avkörningsolyckor, eller råkat köra på ett föremål.

Person placerar ut varningstriangel på vägen efter singelolycka.

Med dödlig utgång

Avkörningsolyckor är den vanligaste typen av personbilsolyckor som resulterar i dödsfall eller svåra personskador i Sverige. De utgör cirka 30 % av alla dödliga personbilsolyckor.

Bakomliggande orsaker är framförallt dåligt väggrepp eller att föraren är distraherad, trött eller påverkad av alkohol eller droger.

Upplever du misstänksamt beteende hos en medtrafikant, till exempel att föraren vinglar över vägbanan, parkera och kontakta polisen på 112. Ett tips för dig som har en bil med Volvo On Call eller eCall är att kontakta larmcentralen direkt via bilen. När du gör det får larmcentralen de exakta GPS koordinaterna.

Så gäller bilförsäkringen vid singel­olycka

  • Skador som uppstår i samband med en singelolycka ersätts om du har en helförsäkring eller giltig personvagnsgaranti.
  • Gäller det personskador eller skador på annans egendom, till exempel om du kört in i någons staket, ersätts skadorna via trafikförsäkringen.

På Mina sidor kan du se vilket skydd du har för din Volvo.

Logga in

Anmäl singelolycka

Du kan anmäla det som hänt till oss på tre sätt. Välj det som passar dig bäst.

  • Ring närmaste Volvoverkstad​ och beställ tid för skadebesiktning. Du kan göra din skadeanmälan direkt hos verkstaden. Hos många verkstäder finns utbildad personal som hand om hela ärendet. Du behöver bara vara i kontakt med verkstaden.
  • Anmäl skadan online när som helst på dygnet.
  • Vill du hellre prata med oss - ring på telefon 031-345 69 00. På vardagar har vi öppet mellan 08.00-18.00 och mellan 09.00-16.00 på helger.
Man bredvid en Volvo XC60 med öppen motorhuv.

Behöver du bärga bilen?

Halv- och helförsäkring täcker kostnader för transport av personer i bilen, bagage och bärgning av bilen.

Volvo V60 som fickparkerar på kullerstensgata.

Parkeringsskada

Vad räknas egentligen som parkeringsskada? Och vad gäller vid smitning?

Kvinna i ljus kappa kör en Volvo C60.

Sänkt självrisk

Med våra Trygghetspaket blir det inte lika dyrt med repor och sönderskurna däck. Du får bland annat sänkt självrisk till 1 000 kronor vid skadegörelse.

Har du råkat ut för något?

Vi gör det enkelt för dig när du har råkat ut för en skada. I de flesta fall behöver du bara kontakta oss en gång. Vi sköter resten.

Anmäl skada